Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola

1148 Budapest, Wass Albert tér 12. | +36-1-363-0080 | http://hunyadi-zuglo.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Intézményünket több mint 50 évvel ezelőtt Kodály Zoltán avatta fel, ennek megfelelően azóta is megőriztük ének-zenei profilunkat. Az emelt szintű ének-zeneoktatás mellett két énekkarunk működik, a Kicsinyek Kórusa és a Nagykórus. Az elmúlt években a Nagykórus több alkalommal is „Év kórusa” díjat nyert. A minősítő hangversenyeken gyakran mindkét énekkar a legmagasabb elismerésben részesül.

Az emelt ének-zenei osztályba járóknak az alsó tagozaton, órarendbe építve néptáncot is oktatunk, így a népi kultúra ápolásával egyidejűleg a kisgyerekek fokozott mozgásigényét is kielégítjük.

A zenei műveltség fejlesztése, a sok, élményteli szereplés, a sikeres, közös munka mind hozzájárul tanulóink egészséges személyiségfejlődéséhez. Célunk: zeneértő, zeneszerető, a világ dolgaira érzékeny, humanista értékrendet képviselő emberek nevelése.

A tehetség kibontakoztatását szolgálja a „Mesejátszók” bábcsoport is, mely a magyar gyermekirodalom megismerésén, a szép magyar beszéd és hagyományok ápolásán túl célul tűzte ki az idősek, betegek segítését is. Ennek jegyében gyakran adnak műsort nyugdíjas színészeknek, beteg gyerekeknek. Bábjaik elkészítésénél a gyermeki alkotókedv és kreativitás érvényesül.

Az angol nyelv iránt érdeklődők számára harmadik osztálytól tanítjuk a nyelvet, negyediktől bontott csoportokban, emelt óraszámban is. A heti 5 órás képzés jó alapot nyújt a későbbi középiskolai nyelvi tanulmányokhoz. A hetedik, nyolcadikosoknak segítséget nyújtunk a nyelvvizsgára való felkészüléshez is. Szorgalmazzuk a külföldi kapcsolatteremtést, a nyelvi jellegű külföldi utazásokat, nyelvi táborok szervezését.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek