Szépségszalon nyílt a rászorulóknak Zuglóban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szociális szépségszalon (fotó: ittlakunk.hu)

Tükörkép Műhely néven szépségszalont nyitott a zuglói önkormányzat a rászoruló, szegény, tartósan munkanélküli lakók számára.

A műhelyben ingyenes szépségápolás, fodrászat, kozmetika, tanácsadás és alkalmi ruhakölcsönzés is várja a rászorulókat, melynek célja, hogy sikeresen találjanak állást, életminőségüket javítsák, önbizalmukat megerősítsék.

A szociális szépségszalon a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Erzsébet királyné útja 89. szám alatti telephelyén nyílt (Rákos-pataknál). A szolgáltatást Rózsa Magdolna fodrász-kozmetikus végzi, aki szociális munkás végzettséggel is rendelkezik. A műhely létrehozását Szabó Rebeka, a kerület szociális ügyekért felelős alpolgármestere javasolta tavaly a zuglói képviselő-testületnek, a testület pedig megszavazta kezdeményezését.

A műhelybe a családsegítőn keresztül lehet jelentkezni. Várják mind a munkanélkülivé vált felnőtteket, mind az időseket,akik egészségügyi vagy anyagi okokból nem tudnak már eljutni fodrászhoz, kozmetikushoz. Az idősebb korosztályt indokolt esetben még otthonukban is felkeresi a szociális munkás.

A szalon szívesen látja azokat a kamaszokat is, ahol a családban anyagi gondot jelent egy hajvágás megfizetése, hiszen ebben a korosztályban is lényeges az ápolt külső a közösségbe való beilleszkedéshez.

A Műhely megnyitása része annak a komplex szociális modellnek, amellyel a Karácsony Gergely vezette önkormányzat a rászorulókat támogatja és segíti abban, hogy talpra álljanak, helyzetükön javítsanak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?