Bűz és patkányok az óvodában: haza kellett küldeni a gyerekeket

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Nagy a baj, nem véletlenül akarja a kerület saját forrásból elkezdeni a patkányirtást: két óvodából is bejelentés érkezett, hogy patkányok mászkálnak az intézményben.

Egy zuglói óvodavezető azért fordult a jegyzőhöz, mert az intézményben patkányok tűntek fel, a fővárosi patkányirtó cég viszont a méreg kihelyezése után nem vállalta a fertőtlenítést és az ürülék eltávolítását – tudta meg az Index.

Az óvodai csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást lehetett hallani. Az ablakpárkány alatti üregben állati ürüléket találtak, ami retteneseten büdös volt. Az óvodavezető azonnal értesített egy rovar- és kártevő-mentesítést végző szakembert, aki szerint „az ürülék patkány jelenlétére utal”. Ezután az óvodavezető hívta a fővárosi patkányirtó céget, az RNBH Konzorcium munkatársa másnap meg is jelent, „hypót öntött és mérget tett a nyílásba”, a patkányürülék eltávolítását azonban nem vállalta.

Azt mondta: ő nem kompetens az ürülék eltávolításában, a fertőtlenítésben, a szag megszüntetésében, az óvoda dolgozói porszívózzák ki az ürüléket, de mindenképp használjanak maszkot a munkához - javasolta.

Az óvodavezető azt is jelezte a jegyzőnek, hogy csütörtökre akkora volt a bűz, hogy „a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyermekek fogadására”. A szülőket arról tájékoztatták, hogy „az esőzések miatt a csatornarendszerrel probléma adódott”, így a gyerekeknek otthon kellett maradniuk.

A jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről. Az eset miatt egy csoportszoba vált használhatatlanná - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?