A nagy nébihes majonézteszt

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ebből készül, ha otthon csinálod, fotó: foodcentric life
Ebből készül, ha otthon csinálod, fotó: foodcentric life

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azaz, ahogyan mindenki ismeri, a Nébih időnként élelmiszercsoportokat tesztel, hogy tudjuk, mit is rakunk a kosarunkba, ha beszabadulunk egy szupermarketbe.

Nyáron a fagyik és jégkrémek voltak soron, a következő szereplő a majonéz. Ami nem is olyan régi találmány - az ezernyolcszázas években említik először, de az még inkább valami zselés-aszpikszerű dolog volt akkor. Lehet, hogy nem is francia, a történészek inkább valami mediterrán eredetre tippelnek, olivával, tojással.

Viszont mostanra a hidegkonyha és szendvicskészítés nélkülözhetetlen eleme. No, nézzétek, mire jutottak a szakemberek a boltban kapható majonézek vizsgálatával. (A táblázat, a hivatalos eredményekkel meg itt van.)

Ha meg inkább otthon csinálnátok frisset (nem akkora ördöngösség, mint ahogy gondolod), Jamie Oliver majd megmutatja, hogyan kell. Angolul van, de simán követhető:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?