Az alpolgármester szerint aki az utcán él, az meg fog halni

Oszd meg másokkal!

Desktop
Tűz a Körvasút soron (forrás: Mihádák Zoltán - MTI)

Rozgonyi Zoltán alpolgármester keményen nekiment A Város Mindenkié csoportnak és a zuglói baloldalnak. Facebook-bejegyzésében osztotta meg véleményét a napokban történt hajléktalan-tragédiákkal kapcsolatban.

Szerinte A Város Mindenkié csoport csak egy gittegylet, valójában nem tesz semmit, csupán röplapokat gyárt, Zugló baloldali képviselői pedig hibásak abban, hogy újra ellepték a hajléktalanok a kerület utcáit. 

Íme Rozgonyi vitaindító bejegyzése:

"Hétfő éjszaka immáron a 4. hajléktalanokat érintő halálesetet jegyezhettük fel idén... Most egy hajléktalan halt meg bódétűzben a Körvasút sor mellett, a Fogarasi út és Füredi út közötti elhanyagolt bokros területen, ahol egy nyomorúságos bódéváros alakult ki. Én ma délelőtt felkerestem a területet és tájékozódtam. Sajnos a Város Mindenkié Csoport aktivistáival nem találkoztam. Jogos a kérdés, hogy hol vannak a hajléktalanok érdekvédelmét hangoztató aktivisták az extrém hideg idején? Hol van egyik vezetőjük Udvarhelyi Tessza?

Talán kényelmes budai otthonában fogalmazza újabb röplapját, amit majd egy tőzsdespekuláns finanszíroz? Nem tudom. Azt tudom, hogy ennek a gittegyletnek a tevékenysége abban merült ki Zuglóban, hogy megpróbálták megakadályozni egy ugyanilyen nyomortelep felszámolását a Francia úton. Amikor az emberek életét mentve a fagy - és tűzhaláltól ezt megtettük, pert "gründoltak" ellenünk néhány szerencsétlen ember bevonásával. Nos teljes lehet az örömük:

2014-ben megtorpant a nyomortelepek felszámolásának folyamata, sőt a közterületeken való életvitelszerű tartózkodás tilalmáról szóló helyi rendeletet is hatályon kívül helyezte a zuglói baloldal. Ennek következtében újra elkepték Zuglót a hajléktalanság problémájával küzdő emberek. És most sajnos meg-meghalnak. 2015-ben 5 fő, 2016-ban 4 fő, most pedig már négyen meghaltak, pedig csak néhány nap telt el az évből... Mikor érti meg már végre a baloldal, hogy az utcán élni nem emberhez méltó és ilyenkor életveszélyes, hosszú távon pedig MINDIG halálhoz vezet!!! Tessék megnézni a képeket: ez kell Zuglóban?"

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek