Durvul a választás: vesztegetéssel vádolják Rozgonyiékat

Oszd meg másokkal!

Desktop

Vasárnap időközi választás lesz Zuglóban. A kampány eddig is erős indulatokat kavart, de már rendőrségi ügy is lett belőle.

Egy választó szerint ugyanis a fideszesek meg akarták vesztegetni őt egy önkormányzati lakással. A Mexikói úton lakó nő a helyi választási irodának küldött bejelentésében azt írta: nála kampányolt a fideszes jelölt, Somodi Zoltán Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármesterrel és Barabás Ferenc fideszes képviselővel együtt. A nő szerint Somodiék meg akarták vásárolni a szavazatát. Az ajánlat lényege az volt, hogy amennyiben a Fideszre szavaznak, közbenjárnak azért, hogy a korábban tőlük elvett önkormányzati lakást visszakaphassák. A nő azt írta, hogy az esetnek a lánya is fültanúja volt.

Rozgonyi Zoltán alpolgármester szerint a nő állítása nem igaz, szerinte ilyen nem hangzott el a beszélgetésük során, csupán azt mondták a lakónak, meg kell vizsgálni a lakásügyet, nem tudnak semmit mondani a lakásról tájékozódás nélkül. Rozgonyi arra készül, hogy feljelenti a rendőrségen az őket ezzel vádoló hölgyet - írja az Index. 

A főváros XIV. kerületének 3. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi képviselő-választást, mert az egy évvel ezelőtt tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma. 

Az időközi választáson hat jelölt indul: Csordás Balázs Gyula (LMP), Drevenka Monika (Civil Zugló Egyesület - Együtt-A Korszakváltók Pártja), Tóth Imre (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Somodi Zoltán József (Fidesz-KDNP), Bitskey Bence (Demokratikus Koalíció - Magyar Szocialista Párt - Párbeszéd Magyarországért Párt - Összefogás Zuglóért Egyesület), valamint Szentpáli Kolos (Magyar Munkáspárt). A választói névjegyzékben csaknem hatezren szerepelnek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek