Karácsony Gergely: Jelen Tamás hazugságot állít

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Mónus Márton - MTI)
(forrás: Mónus Márton - MTI)

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere pert indít Jelen Tamás (Fidesz) ellen, aki a Magyar Hírlapnak tett nyilatkozatában olyan valótlanságokat állított, melyek alkalmasak az emberek megtévesztésére, társadalmi csoportok megkülönböztetésére és ezáltal gyűlöletkeltésre is - írja az önkormányzat.

"Jelen Tamás a nyilvánosság előtt olyan dolgokkal vádolta meg Zugló polgármesterét, melyeknek semmi valóságalapjuk sincs.  A politikus arról a szociális rendeletről is valótlanságokat állított és becsmérlően szólt, amit fideszes párttársai is támogattak és megszavaztak Zuglóban. Karácsony Gergely tisztában van azzal, hogy mint közéleti szereplő vele szemben a kritika megengedhetőségének határai tágabbak, mint egy nem közéleti szereplőnél. Ugyanakkor a polgármester szerint Jelen Tamásnak, mint  politikusnak, társadalmi felelőssége van abban, hogy a médiában, a közügyek szabad vitatása körében a tényeket ne hamisítsa, és az embereket ne tévessze meg.

A Fidesz politikusának nyilatkozatából az derül ki, hogy Jelen Tamás vagy rendkívül tájékozatlan Zugló közügyeiben, vagy szándékosan állít valótlanságokat, amelyek alkalmasak a gyűlöletkeltésre is, hiszen vallásuk, anyagi helyzetük, életkörülményeik alapján bélyegez meg kijelentéseivel társadalmi csoportokat. Valótlan állításaival félrevezeti Zugló lakosságát és hamis színben tünteti fel a képviselő-testület munkáját" - olvashatjuk az önkormányzat közleményében.

Zugló polgármester nem csak Jelen Tamás, hanem a Magyar Hírlap ellen is jogi eljárást indít.

Jelen Tamás az alapjövedelem bevezetéséért támadta a zuglói polgármestert.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek