Zugló vagyongazdálkodását is vizsgálta a számvevőszék

Oszd meg másokkal!

Az ÁSZ lezárta hat kerület vagyongazdálkodásának utóellenőrzését, köztük Zuglóét is.

A XIV. kerületi önkormányzat három feladatot határidőre, kettőt azon túl hajtott végre. Gondoskodott megfelelő vagyonkimutatás elkészítéséről, a hivatásetikai alapelvek rögzítéséről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló rendelet módosításáról. Intézkedett a nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű árubeszerzések, építési beruházások, szolgáltatások, közbeszerzési eljárások közérdekű adatainak közzétételéről és az ingatlanvagyon-kataszterről, ugyanakkor az önkormányzat egy feladatot csak részben, egyet pedig nem hajtott végre - írta az ÁSZ.

A számvevőszék figyelemfelhívó levéllel fordult a XIV. kerületi jegyzőhöz, kérve, hogy intézkedjenek az önkormányzat vagyonnyilvántartásának szabályszerűségében és a felelős vezetői magatartásban rejlő kockázatok megszüntetéséről. 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek