A rászoruló időseket támogatja az önkormányzat

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció

A szociálisan rászoruló, 65. életévét betöltött személyeket támogatja az önkormányzat. Aki szeretné igénybe venni, pályáznia kell.

Pályázni csak a XIV. kerület közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy tud.

Az a pályázó tekinthető szociálisan rászorulónak, akinek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg a 85.500 forintot, és különös méltánylást érdemlő speciális helyzetét, egészségi állapotát, speciális gondját, vagy más tartós élethelyzetben lévő rendkívüli helyzetét igazolja.

Egy családból egy személy nyújthat be kérelmet.

Nem részesülhet támogatásban, aki:

  • Zugló polgármesterétől vagy a Szociális Bizottságtól szociális kölcsönben részesült, azonban visszafizetési kötelezettségének nem tesz eleget,
  • a korábban kiírt pályázaton nyertes pályázó volt

Pályázni szeptember 30-ig lehet polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (Bácskai utca 53.) megtalálható formanyomtatványon. A kitöltött nyomtatványt személyesen vagy postán lehet beadni a Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Osztály Szociális Csoport 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. címen.

A pályázathoz csatolni kell:

  • különös méltánylást érdemlő speciális élethelyzetet, egészségi állapotot, speciális gondot, vagy más tartós élethelyzetben lévő rendkívüli élethelyzet igazoló iratot
  • jövedelemigazolást (nyugdíjas esetében a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervtől kapott éves összesítő/vagy nyugdíjas igazolvány és a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, rendszeres jövedelem esetén a pályázó és a családban élő személy/ek munkáltatója által kiállított nettó jövedelemigazolást a kérelem benyújtását megelőző hónapról)

A pályázatról részletesen olvashattok az önkormányzat oldalán!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek