Mégse mondják fel a zuglói parkolási szerződést?

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: zuglo.hu)

Az Index információi szerint a zuglói jegyző törvényességi kifogást nyújt be két - fideszes javaslatra elfogadott - módosító határozathoz, melyek közül az egyik szerint a kerület felmondja a "pazarló parkolási üzemeltetési szerződéseket", a másik szerint pedig a kerületi lakosok számára június 13-ától ingyenes lesz a parkolás Zuglóban.

Hétfőn a zuglói testület elfogadta Karácsony Gergely polgármester javaslatát is, hogy a kerület saját kézbe veszi a parkolás üzemeltetését, és a fideszes módosítókat is, miszerint Zugló felmondja a helyi parkolást üzemeltető cégekkel a szerződést, valamint, hogy a kerületi lakosok számára június 13-ától ingyenes lesz a parkolás Zuglóban.

A jegyző többek között arra hivatkozik, hogy a parkolási szerződések felmondásáról szóló határozat pontatlan, nem egyértelmű, a közbeszerzési törvénybe ütközik, illetve meghozatalakor nem vizsgálták a jogi és költségvetési kihatásokat, továbbá több szerződésnél maga az önkormányzat zárta ki a szerződésben a felmondás lehetőségét. A jegyző felhívta a figyelmet a várható kártérítési igényekre, továbbá, hogy a törvénysértő, nemzeti vagyonban kárt előidéző döntéseket megszavazó képviselőket anyagi felelősség terhelheti a keletkezett kár miatt. A jegyző a szerződések felmondására vonatkozó döntés visszavonását javasolja, véleménye szerint egy felállítandó munkacsoportnak kellene megvizsgálnia, indokolt-e azok felmondása.

A jegyző ezekre a problémákra azért nem tudta írásban felhívni a képviselő-testület figyelmét a szavazás előtt, mert a határozati javaslatot a Fidesz helyben, az ülés szünetében írta meg és nyújtotta be. A jegyző ezért szóban jelezte az aggályait. Karácsony Gergely ennek ellenére megszavazta a javaslatot.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?