Bethesda Gyermekkórház - Lórántffy-részleg

1143 Budapest, Ilka u. 57. | +36-1-422-2767, +36-1-364-9020/központ | http://www.bethesda.hu, http://bka.hu
Desktop

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza

Kórházunk a közép-európai régióban az egyedüli egyházi fenntartású gyermekkórház. A legfontosabb gyermekbetegségekkel foglalkozunk 18 éves korig. Részt veszünk a főváros gyermekügyeleti rendszerében, területi ellátási kötelezettségünk a pesti oldal észak-keleti területeit öleli fel, de fogadunk betegeket Pest megyéből és az ország más területeiről is.

Országos hatáskörű, kiemelt profilunk az égéssérült gyermekek ellátása: a Bethesdában működik az Égéssérült Gyermekeket Ellátó Országos Központ.

A Budapest-Bethel Epilepsziacentrum, amely neurológiánkat is magába foglalja, ugyancsak országosan fogad epilepsziás gyerekeket műtét előtti kivizsgálásra.

Kórházunk két telephelyen működik: a főépület (5 gyógyító és 2 diagnosztikus osztály) a Bethesda utcában, a Lórántffy-részleg (2 gyógyító osztály) az Ilka utcában. Fekvőbeteg osztályainkhoz szakambulanciák tartoznak. Évente átlagosan 8-9 ezer gyermeket gyógyítunk a fekvőbeteg osztályokon, járóbeteg-rendeléseinket 110-120 ezer gyermek keresi fel.

Kezdetben felnőtteket gyógyítottak itt...

A Pesti Református Egyházközség Németajkú Református Leányegyházközsége által 1866 januárjában alapított Bethesda Kórház történetéről a Magyarországi Református Egyház honlapján olvashattok.

A Bethesda története I.

A Bethesda története II.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek