Fővárosi Állat- és Növénykert

1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12. | +36-1-273-4900, +36-1-273-4901 | http://www.zoobudapest.com, http://www.allatkertialapitvany.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Sokan egyszerűen csak Állatkertnek hívnak, mert – bár más állatkertek is vannak – Magyarországon, az 1950-es évek végéig én voltam az egyedüli ilyen intézmény. Egyébként 1866-ban nyitottam meg először kapuimat a nagyközönség előtt, így ma a világ egyik legrégebbi állatkertjének számítok. Az azóta eltelt csaknem másfél évszázad alatt legalább százmillió látogató keresett fel. Napjainkban nagyjából egymillió ember kíváncsi rám egy év alatt, így én számítok Magyarország leglátogatottabb kulturális intézményének, közgyűjteményének.

Több mint kilencszáz állatfaj hatezernyi egyedének adok otthont, s mivel nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyok, igen gazdag a növénygyűjteményem is.

Ráadásul számos különleges hangulatú műemlék épülettel is rendelkezem. A természettudományos ismeretterjesztést, környezeti nevelést éppúgy fontosnak tartom, mint a veszélyeztetett fajok védelmét, az élővilág jobb megismerését, vagy azt, hogy az engem felkereső látogatók jól érezzék magukat.

Nyitvatartás:

Az év minden napján nyitva, a nyitvatartási rend azonban havonta eltérő lehet.

A pénztárak minden időszakban 1 órával korábban zárnak.

A Varázshegy nyitvatartása eltér az állatkert nyitvatartásától.

Az év folyamán hétköznapra eső ünnepnapokon az adott hónapnak megfelelő hétvégi nyitva tartás van érvényben.

További részletek

További információk:

Bankkártya-elfogadás:Visa, Mastercard
Parkolás:utcán fizetős
Parkolási megjegyzés:Megközelítés, részletek: http://www.zoobudapest.com/tervezz-velunk/megkozelites
Utalványok, kártyák: Erzsébet-utalvány, SZÉP-kártya, Ticket Restaurant
Egyéb utalványok, kártyák:bérletek, Állatkert ajándékutalvány, Erzsébet Utalvány Plusz Kártya, Budapest Kártya, Erzsébetváros Kártya, Zuglókártya, Posta Paletta
Wifi:ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.