Civil Zugló Egyesület

1145 Budapest, Gyarmat u. 6. | +36-70-436-0767, +36-30-479-9067 | http://www.civilzuglo.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A CivilZugló Egyesületet 2007-ben a kényszer hozta létre, a Mexikói úthoz tervezett pláza ijesztő terve. Két tucatnyi környékbeli, fiatalok és nyugdíjasok, tanárok, építészek, üzletemberek, egyetemisták éreztük úgy, most muszáj összefogni, különben befektetők és pártpolitikai háttéralkuk áldozata lesz a környékünk. Elértéktelenednek otthonaink, autóparkolóvá válnak utcáink, kamion terminállá környékünk, élvezhetetlenné lesznek kertjeink, odalesz nyugalmunk. Az óriás méretű épület és azzal járó forgalom tönkretette volna Herminamező kertvárosát, szeretett lakóhelyünket. Sikerrel szálltunk szembe a gátlástalan beruházóval és az akkori kerületvezetéssel.

Eközben rájöttünk, nem számíthatunk Budán lakó országgyűlési képviselőnkre, Zuglót korábban sose látott polgármesterünkre, sem a pártközponti utasításokat követő, pártlistákon bejutó, csak plakátról ismert, elszámoltathatatlan, visszahívhatatlan képviselőinkre.

Csak magunkra és azokra, akik már belátták, a politika árt a kerületnek, akikben van elszántság, hogy merjenek tenni, összefogni hogy megvédjék környezetüket, otthonaikat.

Az összetartó, önszerveződő lakosságra, a magukért kiálló emberekre, a saját érdekeikért kiálló Zuglóiakra számíthatunk.

Meguntuk az ígéreteket. A számtalanszor megígért M3-as zajvédő falat, csak a választások szórólapjain megvalósuló parkokat, a járhatatlan Thököly utat, a dübörgő kamionforgalmat.

Egyesületet alapítottunk. Szakértői javaslatokat teszünk, egyeztetünk az önkormányzattal, ha muszáj tiltakozunk, és ha kell, cselekszünk.

Csatlakozzon hozzánk, segítsük magunkat, az itt lakókat!

A mottónk nem bonyolult: Mi itt lakunk!

Különösen fontosnak tartjuk Zugló zöldterületeinek megvédését, számos a kerületbe nem illő épület ügyében szólaltunk meg, közösségépítő rendezvényt, Herminamezei Napot szervezünk, szépítjük a környezetünk, aluljárókat festünk ki, kiálltunk a szakrendelőért, és jelenleg a legfontosabb: küzdünk a Városliget beépítése ellen.

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Várnai László: +36 70 4360-767, Zágon Zsuzsa: +36 30 4799-067
Telefon:+36-70-436-0767, +36-30-479-9067
Email:info@civilzuglo.hu
Honlap:http://www.civilzuglo.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pages/CivilZuglo-Egyesulet/122387724456640
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.