Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola

1148 Budapest, Wass Albert tér 12. | +36-1-363-0080 | http://hunyadi-zuglo.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Intézményünket több mint 50 évvel ezelőtt Kodály Zoltán avatta fel, ennek megfelelően azóta is megőriztük ének-zenei profilunkat. Az emelt szintű ének-zeneoktatás mellett két énekkarunk működik, a Kicsinyek Kórusa és a Nagykórus. Az elmúlt években a Nagykórus több alkalommal is „Év kórusa” díjat nyert. A minősítő hangversenyeken gyakran mindkét énekkar a legmagasabb elismerésben részesül.

Az emelt ének-zenei osztályba járóknak az alsó tagozaton, órarendbe építve néptáncot is oktatunk, így a népi kultúra ápolásával egyidejűleg a kisgyerekek fokozott mozgásigényét is kielégítjük.

A zenei műveltség fejlesztése, a sok, élményteli szereplés, a sikeres, közös munka mind hozzájárul tanulóink egészséges személyiségfejlődéséhez. Célunk: zeneértő, zeneszerető, a világ dolgaira érzékeny, humanista értékrendet képviselő emberek nevelése.

A tehetség kibontakoztatását szolgálja a „Mesejátszók” bábcsoport is, mely a magyar gyermekirodalom megismerésén, a szép magyar beszéd és hagyományok ápolásán túl célul tűzte ki az idősek, betegek segítését is. Ennek jegyében gyakran adnak műsort nyugdíjas színészeknek, beteg gyerekeknek. Bábjaik elkészítésénél a gyermeki alkotókedv és kreativitás érvényesül.

Az angol nyelv iránt érdeklődők számára harmadik osztálytól tanítjuk a nyelvet, negyediktől bontott csoportokban, emelt óraszámban is. A heti 5 órás képzés jó alapot nyújt a későbbi középiskolai nyelvi tanulmányokhoz. A hetedik, nyolcadikosoknak segítséget nyújtunk a nyelvvizsgára való felkészüléshez is. Szorgalmazzuk a külföldi kapcsolatteremtést, a nyelvi jellegű külföldi utazásokat, nyelvi táborok szervezését.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek