Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok

1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5. | +36-1-471-4202 | http://mnsk.hu/letesitmeny/gerevich-aladar-nemzeti-sportcsarnok
Desktop

Magyarország első fedett sportcsarnokát 1941-ben adták át. 2010-ben, a hétszeres olimpiai bajnok vívó születésének századik évfordulóján vette fel Gerevich Aladár nevét. A 400 négyzetméteres küzdőtéren kívül egy tornacsarnok, egy birkózóterem, egy cselgáncsterem, valamint egy kis és egy nagy vívóterem is található a létesítményben.

A csarnok mellett építették fel 1954-ben a Jégszínházat (asztalitenisz-terem, cselgáncsterem, ökölvívóterem, evezős tanmedence), majd 1981-ben elkészült az uszoda is a szomszédságában. A 25 méteres uszodát 1991-ben felújították.

A sportcsarnokban és a hozzá tartozó épületekben számos világversenyt rendeztek az elmúlt évtizedekben. Helyszíne volt például – a teljesség igénye nélkül – öttusa (1969, 1992), vívó (1975), illetve súlyemelő (1990) világbajnokságnak, valamit aerobic és szumó Európa-bajnokságnak. Rendszeresen rendeznek vívó világkupákat és itt bonyolítják több sportág országos bajnoki küzdelmeit is.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban és a hozzá kapcsolódó létesítményekben sok száz gyerek sportol napi rendszerességgel, de profi versenyzők – köztük olimpiai és világbajnokok – is itt készülnek a hazai és nemzetközi viadalokra. A sportcsarnok létesítményeit elsősorban egyesületek igazolt versenyzői használják, de emellett – bizonyos részeit – szabadidős sportolók is igénybe vehetik. Az uszoda a 2012-es évtől nyitotta meg kapuit a lakosság számára, a szabad pályák függvényében lehet úszni. A nagyterem amatőr csapatok számára is bérbe vehető foci vagy röplabda mérkőzésekre.

A csarnok emellett alkalmas koncertek, táncversenyek, szalagavató bálok, kiállítások, konferenciák, egyházi, üzleti és politikai események megrendezésére is.

Nyitvatartás:

A sportcsarnok létesítményeit elsősorban egyesületek igazolt versenyzői használják, de emellett – bizonyos részeit – szabadidős sportolók is igénybe vehetik.

  • Uszoda: a 2012-es évtől megnyitotta kapuit a lakosság számára, a szabad pályák függvényében lehet úszni.
  • Nagyterem: amatőr csapatok is bérbe vehetik foci vagy röplabda mérkőzésekre.

További információk: nemzeti@mnsk.hu vagy 00-36-1-471-4202

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek