Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

1146 Budapest, Állatkerti körút 11. | +36-1-363-3210, +36-1-363-3210/150 | http://www.szechenyifurdo.hu, http://www.budapestgyogyfurdoi.hu
Desktop

A Széchenyi Fürdő, becenevén a Szecska Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője. Az 1860-as évek végétől Zsigmondy Vilmos bányamérnök kezdeményezésére sikeres mélyfúrásokat végeztek a Városligetben, ahol 1881-ben már „Ártézi fürdő” is működött, az ideiglenes jellegű fürdő azonban egyre kevésbé felelt meg a kor igényeinek. Így épült fel 1913-ban Czigler Győző tervei alapján a Széchenyi Gyógyfürdő, mely 1927-ben férfi és női népfürdőosztállyal és strandfürdővel bővült.

Az 1960-as évek közepén további átalakításokra került sor, társas fürdőruhás termálosztály, valamint nappali kórház (komplex fizioterápiás osztály) létesült. Az uszoda medencéinek rekonstrukciójára, szűrő-forgató berendezéssel történő ellátására 1999-ben került sor. Az ún. élménymedencében megtalálható a sodrófolyosó, a víz alatti pezsegtetés, a nyakzuhany, az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár és még sok más, korábban kevésbé ismert szolgáltatás. A fürdő termálvízellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, Szent István-kút, hidegvízellátását 6 darab kisebb kút biztosítja. A komplexum 21 medencével rendelkezik.

A fürdő a hagyományos és a különleges gyógyszolgáltatások mellett számos wellness szolgáltatással is várja a vendégeket, mint például kondicionáló terem, aerobic, vízi torna, különleges masszázskezelések, lábápolás, kozmetika, méregtelenítés és további szépészeti kezelések. Képzett szakemberek irányításával zsírégető, súlyzós, alakformáló torna és vízi aerobic foglalkozásokat is kínálnak a kikapcsolódásra, felfrissülésre vágyóknak. A kondicionálóterem a legmodernebb professzionális kardio- és erősítőgépekkel van felszerelve, de minden egyéb testépítő eszköz is megtalálható.

Az ivókút vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos, alkáliákat és jelentős mennyiségű fluoridot tartalmazó gyógyvíz.

Nyitvatartás:

Hétfő06.00 – 22.00
Kedd06.00 – 22.00
Szerda06.00 – 22.00
Csütörtök06.00 – 22.00
Péntek06.00 – 22.00
Szombat06.00 – 22.00
Vasárnap06.00 – 22.00

Az uszoda fenti nyitva tartása mellett a további részlegeké a honlapon tekinthető meg. Pénztárzárás záróra előtt 1 órával.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, utcán fizetős
Utalványok, kártyák: SZÉP-kártya
Egyéb utalványok, kártyák:bérlet, Hydrus utalvány, Zsigmondy Klubkártya
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek