Botrányos a fizetős parkolás: az ingyenes parkolóhelyeket elfoglalják az ingázók a helyi lakók elől

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fizetős övezet - olvasói fotó

Az alábbi levelet zuglói olvasónk küldte, melyben arról ír, hogy ő, zuglói lakosként kénytelen súlyos tízezreket fizetni a parkolásért, mert elfoglalják az ingyenes helyeket az ingázó autósok a helyiek elől:

"Tisztelt Zugló Regionális oldal! Végső elkeseredésemben az Önök segítségét szeretném kérni a kerület új fizető parkolási rendelete kapcsán, amit állítólag az ott (V. számú díjtarifa terület) lakók érdekében hoztak létre, ami valójában annyit takar, hogy velünk, azaz min. 100 olyan gépkocsi tulajdonossal szúrtak ki, akik a fizetős zóna határán laknak, a már nem fizetős területen.

Számunkra teljesen esélytelen a parkolás. Én jelenleg a házunktól 15 perc sétányira tudtam megállni, hogy ne kelljen napi 1750 Ft-ot fizetnem a parkolásért a hivatalos lakhelyemen. A lentebb olvasható kérelmet elküldtem a ZKNP-nek, a Zuglói Önkormányzatnak, a Zuglói Rendészetnek és a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.-nek, 2017.09.05-én és egyik intézménytől sem jött még válasz.

"Tisztelt ...! Alulírott, … Budapest, XIV. ker. Bolgárkertész utca alatti, személygépkocsival rendelkező lakosként fordulok Önökhöz kérelmemmel. 2017. szeptember 1-től fizetős parkoló övezetté alakult a lakóhelyünk. Ez lett az V. számú díjtarifájú terület, kiterjedése: Örs vezér tere környékén a Kerepesi út – Padlizsán utca - Bánki Donát utca - Örs vezér tere – Ond vezér útja – Vezér utca – Kerepesi út között. A házunk a Bolgárkertész utca és a Padlizsán utca sarkán helyezkedik el. Az ZKNP Parkolási Ügyfélszolgálatán a megfelelő dokumentumokkal beadtam a Lakossági Várakozási hozzájárulás kérelmet, ahol a lakcímem alapján visszautasították azt, mert ez a cím nem tartozik a fizetős zónába.

Ez azt eredményezi, hogy a lakhelyemen nem tudok ingyen parkolni, ugyanis az a két háztömbnyi útszakasz (Padlizsán - Róna utca között) 0-tól 24 óráig tele van parkoló autóval és a Róna utca teljes hosszában szintén. Csak fizetős helyen van szabad parkolóhely, ott viszont rengeteg.

Ennek következtében arra kényszerítenek, hogy hétköznaponként 1.750,- Ft fizessek a saját lakóhelyemen. Ez csak a szeptember hónapot tekintve 36.750,- Ft, ami a minimálbér 43 %-a. Önök is beláthatják, hogy ez tűrhetetlen.

Kérem, a Lakossági Várakozási hozzájárulást kiterjeszteni szíveskedjenek a fizetős zónát körbeövező házak autós lakosaira is.”

Csatoltam két, ma délelőtt készült fotót a fizetős és a nem fizetős Bolgárkertész utcai szakaszról.

Egyértelműen látszik mi zajlik szeptember 1. óta az utcánkban. " - panaszolja olvasónk.

Aki hasonló problémákkal küzd, kérjük, jelezze Facebook-oldalunkon üzenetben!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?