Ne hajts be a buszvégállomásra az Örs vezér terénél, mert megbüntetnek

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: zuglo.hu)

Pénzbírságra számíthatnak november 9-től azok az autósok, akik az Örs vezér téri autóbusz- és trolibusz-végállomáson keresztül behajtva a járdán állnak meg – írja az önkormányzat.

A végállomásra ugyan csak a BKK és a Volán járművei hajthatnak be, de korábban a Budapest Közút engedélyezte, hogy a pavilonok áruszállító járművei behajthassanak a területre. Ilyen engedélyeket azonban csak forgalomtechnikai változtatás után adhattak volna ki.

Az érintett autók többnyire a járdán álltak meg, ami a jelentős gyalogosforgalom miatt rendkívül balesetveszélyes, emellett a teherautók a tömegközlekedést is akadályozták.

A probléma miatt többen a zuglói rendészethez, valamint a kerületi rendőrkapitánysághoz fordultak. Utóbbi kezdeményezésére a korábban kiadott engedélyeket felülvizsgálták, és a Budapest Közút Zrt. vissza is vonta azokat.

A zuglói rendészek ezért november 9-től pénzbírsággal büntetik azokat, akik a tilos jelzés ellenére behajtanak a trolibusz-végállomás területére, és a járdán parkolnak.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek