Állatkert: csak a nyugdíjas nagyszülőre vonatkozik a "nagyijegy"

Desktop
Koalát is láthattok az állatkertben (fotó: Kovács Attila - MTI)

A vakáció idejére a Fővárosi Állat- és Növénykert kedvezményes belépést ad az unokájukkal érkező nagyszülőknek. A kedvezmény igénybe vételéhez nyugdíjas-igazolványt vagy nyugdíjszelvényt kell felmutatni, vagyis csak a nyugdíjas nagyszülőre vonatkozik a lehetőség.

Mivel több olvasónk érdeklődött arról, miért nem vehet "nagyijegyet" az a nagyszülő, aki még nem nyugdíjas, ezért megkérdeztük az Állatkertet erről. Válaszuk szerint nem tervezik a konstrukció felülvizsgálatát. A belépőjegyek árait idén sem emelte az intézmény annak ellenére, hogy a fenntartási költségek emelkedtek. Az Állatkert kínál eleve a legtöbb fajta jogcímen belépési kedvezményt az ország kulturális intézményei között.

Az úgynevezett. "nagyijegyet", amely egy nyugdíjas + egy 14 év alatti gyermek látogatásához igénybe vehető kedvezményes konstrukció, elsőként 2013 nyarán vezették be, és részben az akkori nagy siker miatt, most ismét felkerült a jegykínálatba. Ezzel a lehetőséggel a nyugdíjasoknak szeretnének kedvezni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szünidőben gyakran a nyugdíjas nagyszülők gondjaira bízzák a családok a gyermekeket - indokolta meg az Állatkert a döntést.

Emellett technikailag a jogosultság csak a nyugdíjasok esetén ellenőrizhető. A nem nyugdíjas nagyszülőknél a családi kapcsolatok ellenőrzése technikailag és adatvédelmi okok miatt is nehéz lenne - írta az Állatkert kérdésünkre.

Augusztus 31-ig vehető igénybe az unokával érkező nyugdíjas nagyszülőknek kínált kedvezmény 3500 forintért. Ez azt jelenti, hogy az eleve kedvezményes nyugdíjasjegy és gyermekjegy szokásos árához képest további 12,5 %-os kedvezményt adnak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek