Íme a főváros új fedett strandja - minden fontos információval, árakkal, fényképekkel!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az új fürdőépület (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Csütörtök délelőtt átadták a Paskál fürdő új, fedett épületét. A fedett részt péntektől használhatják a vendégek.

Az új fürdőépület egész évben nyitva tart, viszont holnaptól a belépőárak is változnak! Az eddigi 1400 forintos egységes jegyár helyett holnaptól hétköznaponként 2000 forintba, hétvégén pedig 2200 forintba kerül a felnőtt belépőjegy. A gyerekjegy (3-14 éves kor között váltható), a nyugdíjasjegy és a diákjegy ára hétköznaponként 1600 forint, hétvégén pedig 1800 forint lesz. 

Gyógymedence és élménymedence

Családi jegyet is lehet venni: ez két felnőtt és egy gyermek részére hétköznap 3990 forint, hétvégén 4380 forint, míg 2 felnőtt és két gyermek hétköznap 5600, hétvégén 6200 forintért mehet be a megújult strandra.Erzsébet-kártyával a nyugdíjasjegy 1100 forintba kerül. 

Belépőt amúgy bankkártyával is vehetünk, de a SZÉP-kártyát is elfogadják.

Mit kapunk ezért?

A Paskál fürdő területén egy közel 1.400 négyzetméter alapterületű, 2345 négyzetméteres új fürdőépületet építettek fel, melyhez tetőterasz is kapcsolódik.

A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence és egy kinti-benti, vízibárral ellátott élménymedence található. Mellettük vannak a szaunák, kezelő (masszázs) helyiségek, valamint egy egyedi, geotermikus szauna is működik.

A nagy kültéri medencét idén kettéválasztották: a mély vízű rész úszómedenceként, míg a sekélyebb rész már melegebb vízű strandmedenceként működik. A kültéri úszómedence télen is üzemelni fog. Kicserélték továbbá a medencék körül a térkőburkolatot, füvesítettek és egy strandröplabdapályát is kialakítottak az idei szezonra.

A parkolót is bővítették: az eddigi 40 parkolóhely helyett már 190 parkoló várja a vendégeket. Ne feledjétek azonban: ha a szomszédos utcában, a fűre parkoltok, akkor meg fognak büntetni, mert ez szabálytalan!

Geotermikus szauna

A beruházás 1,1 milliárd forintba került. A bővítésnek köszönhetően nyáron már 5000 ezer főt tud befogadni a strand (eddig 3600 fő volt a befogadó-képessége), míg télen 1500 fő tud egyszerre bent tartózkodni.

Pár fontos információ az új részlegről:

  • A fürdő egész évben, minden nap, hétfőtől vasárnapig reggel 6-tól este 8 óráig tart nyitva.
  • Akadálymentesített az épület: akadálymentes lábmosót, mosdót és öltözőt is kialakítottak.
  • Többféle masszázst is kérhetünk, ezek árai (két példa): egy 20 perces aromamasszázs 3000 forintba kerül, egy termálmasszázs pedig 3500 forintba.
  • A családok számára családi mosdót (pelenkázóval) és öltözőt is építettek. 

Milyenek a medencék?

  • A tanmedence 32 Celsius fokos, 80-100 centiméter vízmélységgel, mely 44 fő befogadására alkalmas.
  • A tanmedence mellett egy babapancsoló található: a gyermekmedence 32 fokos, 30 centi mély, 6 fő tartózkodhat benne és csak szobatiszta gyerekek vehetik igénybe.
  • A gyógymedence 36 Celsius fokos és 90-100 centiméter mélységű.
  • A beltéri élménymedencéhez kültéri rész kapcsolódik. A külső medencét vízibár egészíti ki. 

Milyenek a szaunák?

  • A finn szauna kívülről, a szabadból közelíthető meg. A bejárata előtt két kültéri merülőmedence - egy hidegvizes és egy gyógyvizes - található. 
  • Az aroma gőzkabin a fedett részen üzemel, mellette egy jégkutat találunk, valamint az országban egyedülálló geotermikus szaunát, melynek lényege, hogy 69 fokos termálvíz melegíti fel a helyiséget.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?