Lerakták a Pannon Park alapkövét: óriás akvárium, ősvadont bemutató biodom épül

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ilyen lesz a Pannon Park (forrás: mertek.hu)

Lerakták a Kárpát-medence múltbéli élővilágát bemutató Pannon Park alapkövét a Fővárosi Állat- és Növénykert területén.

 

A 43,7 milliárd forintból épülő komplexum a szabadtéri kifutó mellett egy 1,7 hektáros hipermodern biodomnak és Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriumának is helyet fog adni. A Pannon Park beépített területeinek mérete mintegy 34 ezer négyzetméter lesz.

A megszűnt vidámpark egykori területén épülő öt hektáros Pannon Park az állatkert történetének eddigi legnagyobb fejlesztése. A több millió évvel ezelőtti Kárpát-medencei ősvadont bemutató biodom egyszerre képvisel építészeti, botanikai és zoológiai bravúrt. Az egész évben nyitva tartó, a természeti környezetet látványában és klimatikus viszonyaiban is felidéző, élő, organikus tér jön létre a fedett csarnokban, amelynek hatalmas terében csaknem 1400 fatermetű növény és egy kisebb elefántcsorda is új otthont kap. 

A biodom Budapest termálhőjét és az esővizet is újra fogja hasznosítani. A fejlesztéssel a város új zöldterületet is nyer, hiszen a korábbi Vidámpark területének négy hektáros lebetonozott felülete egzotikus növényekkel fog benépesülni.

A Pannon Park építése várhatóan az évtized végéig készül el. A tervek szerint jövő tavasszal nyílik meg új kiállításokkal a kisgyermekes családok állatos élményparkja, a Holnemvolt Vár. Az állatkert elmúlt években kibővült területén emellett 700 férőhelyes parkoló és egy új kiszolgáló zóna is épül.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?