Kiállítás nyílt a PeCsáról

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kisebb tömeg a PeCsánál (fotó: Kollányi Péter - MTI)

Volt egyszer egy Petőfi Csarnok címmel kiállítás nyílt a Zuglói Civil Házban a PeCsáról. A tárlat fényképek, plakátok és emléktárgyak bemutatásával eleveníti fel a lebontott kulturális létesítmény történetét. A kiállítást április 1-ig nézhetitek meg.

A Petőfi Csarnok Budapest egyetlen ifjúsági szabadidőközpontja volt, mely 1985 és 2015 között működött a Városligetben. A köznyelvben csak PeCsa néven emlegetett, népszerű könnyűzenei koncerthelyszín évente több száz kulturális rendezvénynek és kiállításnak adott helyet, valamint számos közösségi klubot is működtetett. 

Az intézmény 30 év működés után, 2015. október 23-án zárt be, egy utolsó Csillagfény diszkóval, majd 24–25-én egy nagy zárórendezvénnyel.

A Petőfi Csarnokot 2017-ben lebontották, helyén az Új Nemzeti Galéria épül fel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek