'56-os hétvégi séták

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: mult-kor.hu)

Szeptember 15-ére és 16-ára, szombatra és vasárnapra szervez a Szembenézés Alapítvány történelmi sétákat Hűlt helyek - 1956 címmel, melyek az '56-os helyszíneken a forradalom eseményeit idézik fel. 

Az Alapítvány célja a történelmi múlttal való szembenézés elősegítése, a demokrácia-deficit egyik alapvető okának, a szembenézés hiányának fölszámolásában való kezdeményező részvétel. A szervezet a tudományos kutatást, valamint az erre épülő, egész Európát átfogó programok megvalósítását választotta eszközül, és kész a filozófiájával egyetértő minden tudóssal, intézménnyel és civillel kooperálni, a hasonló célú kezdeményezések létrejöttét, működését támogatni. Az Alapítvány filozófiájának lényegi eleme, működésének és programjainak fontos eszköze a megismerés–megértés–elfogadás–empátia négyesére épülő párbeszéd. Az Alapítvány tevékenységének két fő célcsoportja: a gazdasági-politikai döntéshozók és a fiatalok.

A sétákon Eörsi László történész, az 56-os Intézet munkatársa, kevéssé ismert (és a témával nem behatóan foglalkozók számára új) információkkal, igazán csak ott elbeszélhető, átérezhető tényekkel, érdekességekkel ismertet meg és beszélgetésre, párbeszédre hív.
A Kulturális Örökség Napok program keretében, a Szembenézés Alapítvány által szervezett sétákon a zsarnokság elleni szembenállás szimbólumaként számon tartott, forradalmi Budapest valós története elevenedik meg.
 
Három, egyenként 2,5 - 3 órás, könnyű sétát szerveznek, három különböző útvonalon.
Indulási időpontok és útvégi helyszínek:
Szeptember 15. szombat 09.00 budai séta
Bem szobor (I., Bem József tér) – Széna tér végállomással
Szeptember 16. vasárnap 10.00 belvárosi séta
Parlament (V., Kossuth tér) – Petőfi tér (Petőfi szobor) végállomással
Szeptember 16. vasárnap 14.00 józsefvárosi séta
Blaha Lujza tér, parkoló – Dózsa György út (Felvonulási tér) végállomással
 
A részvételi díj:
felnőtteknek 1.500,- Ft/alkalom (aki mindhárom sétán velünk tart, 30 %-os kedvezményt kap)
fiatalok (18 éves korig) díjmentesen csatlakozhatnak
 
Bejelentkezés, regisztráció:
 
A szervezők azt ígérik, mindenki részt vehet majd az eseményen, senki nem marad le a sétáról, és akkor is menjen el, ha nincs rá pénze.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?