Élet az Éjszakázoon

Oszd meg másokkal!

Desktop
Elefántok a holdfényben. (fotó: ittlakunk.hu)

A Varázshegyben számos érdekes program és előadás várta a látogatókat, akik ellátogattak az idén elsőként megrendezett Éjszakázoora.

A Fővárosi Állatkertben az Őstenger titkai előadás hallgatása mellett, az érdeklődők megfigyelhették a bébi rájákat, akikről nem is olyan rég, születésük körül már beszámoltunk.

A következő bemutatón az afrikai ezerlábúval lehetett ismerkedni, akiről kiderült, hogy miért Géza, mit eszik, milyen ellenségekkel találkozik - vagy nem találkozik - élőhelyén, és hogy az ezerlábúak egyáltalán nem félelmetes, visszataszító állatok. A bátrabbak meg is simogathatták, kézbe vehették Gézát.

A legutolsó előadáson a patkányok voltak a főszereplők, akik megmutatták, hogy mennyi idő alatt képesek kijutni a számukra készített labirintusból. Gondozóik elmondták, hogy ezek az állatok gyorsan képesek megtanulni a helyes utat, aminek megtalálását a labirintus végére helyezett sajt motiválja. A következő alkalmakkor már gond nélkül tájékozódnak emlékezetük, a sajt illata és a korábban otthagyott szagmintájuk alapján. Így nem több mint 7-8 másodperc alatt teljesítik a feladatot.

Az Éjszakázoot hagyományteremtő jelleggel hívták életre, így az állatkertek jövőre ismét megnyitják kapuikat este 7 óra után is.

Addig is fogadjátok szeretettel képes beszámolónkat!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?