Most végzik a kerületi ebösszeírást!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez, ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel.
 
A kerületi önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani. 
 
Az idei évi ebösszeírás céljából az önkormányzat kéri a kerületben tartott, négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az „Ebösszeíró adatlapot” töltsétek ki és a lentiekben megjelölt lehetőségek alapján a polgármesteri hivatalhoz juttassátok el november 31-ig.
 
Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv alapján. A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani: 
  • postai úton - postacím: Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal, 1145 Budapest, Pétervárad u. 2.
  • faxon: 872-9166
  • elektronikusan itt: http://devel.zuglo.hu/eb/
  • személyesen a hivatal ügyfélszolgálati irodájában
Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.  A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló rendeletben foglaltak alapján 30 ezer forint.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?