Testvére lesz Ashának, a négyéves elefántnak

Oszd meg másokkal!

Desktop
Asha már négyéves (forrás: zoobudapest.com)
Újra vemhes az elefántanya, hamarosan testvére születik a most négyéves Ashának - osztotta meg a hírt az Állatkert.

Tortával köszöntötték az állatkert munkatársai Ashát, a negyedik születésnapját ünneplő elefántborjút. Egyben bejelentették azt is, hogy Ashának hamarosan kistestvére fog születni.

A különleges, kifejezetten az elefántok szája íze szerint készült torta mellett a gondozók egy új játékkal is meglepték Ashát. A gumiabroncsokból összerakott, kiselefántot formázó játékszert úgy készítették el, hogy kellően masszív, „elefántbiztos” legyen. Az új játékot nemcsak Asha , hanem Angele is kipróbálta.

Az Angele méhében fejlődő magzat jelenleg 40-50 centiméteres lehet. Az elefántoknál a vemhesség nagyjából 22 hónapnyi időt vesz igénybe, így a kicsi világra jövetelére késő ősszel lehet számítani.

A Fővárosi Állat- és Növénykert másfél évszázados története során eddig összesen hat alkalommal sikerült az ázsiai elefántok eredményes szaporítása, 1930-ban, 1932-ben, 1941-ben, 1956-ban, 1961-ben és 2013-ban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek