Gyerekjátékokat gyűjtenek a zuglói átmeneti otthonban élő gyerekeknek

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Paloma művészudvar és közösségi bemutatótér alkotói jótékonysági akcióba kezdtek: gyerekjátékokat gyűjtenek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza - Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára, hogy így tegyék szebbé, boldogabbá a kicsik karácsonyát.

December 19-ig gyűjtik a gyerekjátékokat a szegény családok gyermekei számára a közösségi bemutatótérben (Paloma művészudvar, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. belső udvar).

A Zuglói Családok Átmeneti Otthonában 26 család mintegy 80 gyermekkel él. Az intézmény otthonukat vesztett, krízishelyzetbe került családoknak nyújt menedéket és lehetőséget életük újra kezdéséhez. A fő épületben 16 családról gondoskodik a karitatív szervezet, emellett 5 anyaotthoni férőhely van, valamint 5 család külsőférőhelyen lakásokban él. A Zuglói Családok Átmeneti Otthonában a szabályozás értelmében egy, maximum másfél évet tölthetnek el a családok.

A lakók a lakhatásért havi térítési díjat fizetnek. A családokat családgondozók – és a gyermekekre koncentrálva – gyermekgondozók segítik, emellett fejlesztőpedagógus, pszichológus és jogász is dolgozik az intézményben. A gyermekekkel számos önkéntes foglalkozik, korrepetálást tartanak, kirándulásokat szerveznek, játékesteket rendeznek. Az intézmény célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a családok újraépíthessék az életüket: a szülők biztos munkahelyet találjanak, kiszámítható jövedelemmel rendelkezzenek, és lakhatási gondjaik megszűnjenek, a gyerekek pedig beilleszkedjenek az iskolai közösségbe és továbbtanulhassanak.

A Paloma arra kér mindenkit, hogy ha vannak az otthonaikban olyan jó állapotban lévő gyerekjátékok, amelyeket már nem használnak, hozzák el az akció ideje alatt, hogy azok az otthonban lakó családokhoz kerülhessenek. A gyűjtés során az adományok bármelyik alkotóteremben leadhatóak.

A művészudvar honorálja a felajánlók támogatását – a gyerekjátékokért cserébe minden adományozót egy 15 százalékos Paloma kuponnal lepnek meg, ami a Paloma művészudvar alkotóinál levásárolható.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek