A hőcserélős szellőztető működése

A hőcserélős szellőző rendszer tulajdonképpen egy komplex, több alkatrészből kialakított rendszer, ami biztosítja, hogy a házban télen-nyáron friss, egészséges legyen a légtér. A téli hónapokban értelemszerűen hideg levegő érkezik a szellőztetőbe, ami a hőcserélőn áthaladva felmelegszik. Minél magasabb hatásfokkal rendelkezik a hővisszanyerő, a kiáramló levegő annál inkább megközelíti a szobahőmérsékletet. Ez nyilván egy fontos tényező, hiszen nem lenne túl szerencsés, ha a szellőző rendszer miatt többet kellene fűteni a lakást.

A rendszer természetesen abban az esetben is megbízhatóan működik, ha a vizes blokkal rendelkező helyiségekben, tehát például konyhákban, fürdőszobákban kell kicserélni a levegőt. Ha odakint 0 Celsius fok alá süllyed a hőmérséklet, akkor a meleg, párás levegő a kiáramlás során megfagyhat, az pedig komoly problémákat okozhat a szellőző rendszer üzemelésében, karbantartásában. A készítők természetesen erre is gondoltak, amikor kifejlesztették, és az üzemek, vendéglátóegységek, háztartások rendelkezésre bocsátották a hőcserélős szellőztető rendszereket. A precíz és körültekintő tervezésnek köszönhetően a készülék változtatja a szállított levegő mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy a kintről behozott levegő általában kevesebb, mint a beltérről kijutatott meleg levegő. Ezzel elkerülhetővé válik a fagyás nem kívánatos jelensége, ami adott esetben komoly veszélynek teheti ki a hőcserélős szellőztetőt. Amennyiben az időjárásjelzés szerint tartósan mínusz fokra lehet számítani, akkor érdemes egy teljesítményszabályozott előfűtőt is igénybe venni.

Nyáron ennél egyszerűbb a helyzet, hiszen akkor a gép egyszerűen befúvó-elszívó ventilátorként funkcionál. Ha a kinti hőmérséklet alacsonyabbá válik a bentinél, akkor azt a rendszer automatikusan észleli, és kikapcsolja a hőcserélőt, hogy a légáram ne tudjon áthaladni rajta. A hőcserélős szellőztető működéséből jól látható, hogy maximálisan meg tud felelni az egyénileg felmerülő igényeknek, és bárhol remek szolgálatot tud nyújtani a felhasználóknak.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek