Missziós történetek

Programot feltöltötte:
stefi.soldada

Oszd meg másokkal!

Desktop

Magyar katonák Vietnámban

Az Osztrák-Magyar Monarchia széthullása után megalakult magyar fegyveres erők első nemzetközi békefenntartó-béketeremtő missziója a vietnámi háború utáni volt. A konfliktus lezárása érdekében a szemben álló felek 1973. januárjában megállapodást írtak alá Párizsban, és az ennek következtében kialakult fegyverszünet elősegítésére létrehozták a Nemzetközi Ellenőrző és Felügyelőbizottságot. Ebbe a bizottságba hazánk is meghívást kapott. 1973. január 26. és 1975. március 9. között, három váltásban 636 magyar szolgált Vietnamban. Köztük katonák, határőrök, polgári alkalmazottak és diplomaták. Mivel 1973. január 26-án indult az első váltás, így a 45. évforduló alkalmából megemlékezést tartunk a Missziós történetek keretein belül.

Bevezető: Dr. Botz László nyá. altábornagy, a Magyar-Vietnámi Baráti Társaság elnöke, az első váltás tagja;
Megemlékező: Hajdú László nyá. ezredes, az első váltás tagja.

Helyszín: Gobelin terem
A belépés díjtalan!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek