MISSZIÓS TÖRTÉNETEK

Programot feltöltötte:
stefi.soldada

Oszd meg másokkal!

Desktop

Dr. habil. Horváth Tibor ezredes: Kalinyingrád, a zárt város múltja és jelene első kézből

A hidegháborút megelőző időszakban Kalinyingrád egy zárt katonai körzet volt orosz fennhatóság alatt. A Varsói Szerződés megszűnése és a Szovjetunió felbomlása mély kihatású változásokat hozott az említett terület számára. Az Oroszországi Föderáció elveszítette korábbi befolyását a balti államok fölött, a Kalinyingrádi Terület az anyaországtól elkülönült exklávé lett.  Érdekes helyzet alakult ki, ugyanis így EU-s államok közé ékelődött, emiatt megindult a nyitás a nemzetközi szervezetek felé. A különleges terület biztonsági és biztonságpolitikai jelentőségét az adja, hogy az Oroszországi Föderációhoz tartozva egyszerre jeleníti meg az orosz nagyhatalmi törekvéseket a balti régióban és kényszerít ki különleges magatartásformákat a térség államainak kül - és biztonságpolitikájában. Előadónk hosszú évekig élt a térségben, így első kézből tud információkat adni Kalinyingrád múltjáról és jelenéről.

Helyszín: Pódium bár
Belépés díjtalan!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek