Új sportpályák épülnek a Városligetben

Oszd meg másokkal!

Desktop
Sportpálya látványterv - Forrás: Liget Budapest

A Városliget parkjának megújítása során épül egy sportpark is 200 méteres futókörrel, távolugró gödörrel és 2 multifunkciós pályával. A környékbeli iskolák kérése volt egy teljes egészében átlátható, rekortán burkolatú futókör kialakítása, benne szintidő-mérésre alkalmas egyenes szakasszal.

Ezen felül távolugrógödröt és két multifunkciós pályát is kértek a pedagógusok az egykori Pecsa felett jelenleg is használatban lévő, leromlott sportterület helyett.

E kéréseket figyelembe véve a Vakok Kertje mellett elsősorban a közeli oktatási intézmények igényeinek kiszolgálására kialakítanak egy kisebb sportegységet, amely amellett, hogy alkalmas a testnevelési órák megtartására, iskolai időn kívül bárki használhatja.

A sportpályák a látássérültek számára is megközelíthetőek lesznek taktilis - tapintható - jelek használatával. Kiszolgáló létesítményként egy 0-24 órában működő illemhelyet is kialakítanak, amiben lesz akadálymentes mosdó, valamint a női és a férfi részlegben is gyermek WC és kézmosó.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek