Mecset épül a Paskál utcában

Oszd meg másokkal!

Desktop

Mecsetet épít Zuglóban a Magyar Iszlám Közösség, jelenleg a felújítási munkálatok zajlanak - tudta meg az atv.hu. Kovács Zoltán Ahmed imám a hírt egy január 20-ai prédikációjában osztotta meg a hívekkel.

A mecset kulturális központként is működik majd. A hely a „Germanus Gyula Iszlám Kulturális Központ, a Durics Hilmi Husszein Mecset” nevet fogja viselni.

Az új központban nem lesz megengedett a politizálás valamint a szélsőséges eszmék hirdetése, aki ilyet tesz, azt egyből kitiltják. Házirendjük is kimondja, hogy közösségükben „tilos bármilyen szélsőséges irányzat, vagy erőszakra való buzditás propagálása! Aki ezt elköveti, többé nem látogathatja a központot!”

A zuglói önkormányzat nem tud a beruházásról. A portál szerint az új központ a Paskál utcában lesz, az épületben korábban egy konditerem üzemelt. A központban lesz többek között mecsetrész, mosdóhely, könyvtár, gyermekmegőrző, bolt, iroda, étterem, fitnessterem, és még egy lakás is az imám számára.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek