Egyházi szabadulószoba is vár az Ars Sacra fesztiválon Zuglóban

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: ars-sacra.hu)
Gazdag zenei, művészeti és lelkiségi programokkal várja vendégeit az Ars Sacra Fesztivál szeptember 16. és 24. között. A fesztivál a nyitott templomok napjával veszi kezdetét 16-án, szombaton: az ország több mint 100 temploma tárja ki kapuit és szervez lelki, művészeti, közösségi programokat. A kezdeményezéshez katolikus, református, evangélikus, unitárius, ortodox és más keresztény felekezethez tartozó templomok, imaházak is csatlakoztak.
 
A kerület is részt vesz a rendezvényen, az alábbi programokkal:
 
  • Nyitott Templomok Napja és ifjúsági nap a Hetednapi Adventista Egyház Zuglói Imaházában

A reformáció emlékév alkalmából előadások, kórusművek, zenés áhítat és gyermekfoglalkozás várja a vendégeket. 17 órától 3-4 fős csoportokat fogadnak a "Reformáció 500" nevű szabadulószoba játékra. 

  • Nyitott Templomok Napja a Rákosfalvai Szent István Király Templomban

A 18:30-as szentmisével nyitják a programok sorát, amelyet szentségimádás követ. 20 órától bemutatják a templomot körbejárás keretében. 20:30-tól Igali Csanád orgonakoncertje, 22 órától a Napvilág együttes koncertje hallható. A koncertek között éjfélig csendes szentségimádási lehetőség.

  • Nagy Ivett (hegedű) és Mikola Éva (zongora) koncertje a Regnum Marianum Templomban.

Műsor: Vitali: Chaconne Wieniawski: Faust fantázia Alard: Traviata

Az Ars Sacra Fesztivál kínálatának leggazdagabb szeletét a zene adja. Számos budapesti és vidéki helyszínen - többnyire templomokban - tartanak kórus- és hangszeres koncerteket, zenés áhítatokat és miséket, zenével egybekötött beszélgetéseket. A fesztivál programjainak másik jelentős vonulatát a kiállítások jelentik, amelyeken a szakrális művészet ölt testet festményekben, ikonokban, grafikákban.
 
A fesztivál kínálatát filmes, lelkiségi, színházi és táncprogramok, előadások, beszélgetések és könyvbemutatók teszik teljessé, a legkisebbeket pedig gyerekprogramokkal várják. 
 
A részletes programot megnézhetitek a rendezvény oldalán.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek