Városliget: később épülhet fel a Magyar Zene Háza

Desktop
(forrás: Városliget Zrt.)
A közbeszerzési pályázat eredménytelensége miatt mintegy fél évvel csúszik a Magyar Zene Háza felépítése.
 
Az öt pályázó építőipari cég jelentősen, milliárdos léptékben magasabb árajánlatot jelölt meg pályázatában, mint a megrendelő által tervezett összeg. A közbeszerzései pályázat új fordulójára a látvány terén nem, de a részletmegoldásokban változások várhatóak a tervekben.
 
Úgy tűnik a piac kissé "megijedt" a japán Fudzsimoto Szu fantasztikus tervének kivitelezésétől, amelyben Magyarországon még soha nem épített, bonyolult szerkezetek szerepelnek. Nehezíthette a pályázók helyzetét, hogy az építőipari konjunktúra miatt a vállalatok egymás elől próbálják az alvállalkozókat, mestereket elcsábítani.
Az Ötvenhatosok terén az új Néprajzi Múzeum, a Városligeti Színház és a 800 férőhelyes mélygarázs, valamint az ide tervezett tárolóval, szerelőponttal és zuhanyzóval felszerelt "biciklisparadicsom" építése az ígértnél korábban, szintén elindulhat még idén ősszel.
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek