Lebontották a múzeumot, majd észrevették, túl kicsi épületet terveztek a helyére

Oszd meg másokkal!

(forrás: Lakatos Péter - MTI)

Itt tartanak a városligeti építkezések:

Új főépületet kap a Közlekedési Múzeum: a tervekben szereplő épület ugyanis túl kicsi lett volna a múzeum gyűjteményének teljes körű bemutatására, ezért döntöttek most egy új kiállítóhely létrehozásáról. Az új helyszínről a kormány néhány hónapon belül végleges döntést hoz.

Ősszel parkrekonstrukciós munkálatok is kezdődnek: a Vakok kertjét több mint 10 ezer négyzetméteren teljes egészében felújítják és akadálymentessé teszik. A Vakok kertjében álló, leromlott állapotú faház helyett új épület várja majd a látogatókat, immár teljesen akadálymentesen.

Idén elbontják a Hermina úti, volt állatorvosi rendelő elhagyatott épületeit és a körülötte lévő burkolatot is feltörik, helyén helyreállítják a parkrészt, így egy pihenő zóna, a Hermina-kert jön létre padokkal, ivókúttal, fákkal és cserjékkel.

A Szépművészeti Múzeum felújításával párhuzamosan az épület körüli zöldfelület is teljesen megújul: az itteni, idős fák szakszerű ápolását követően a Dózsa György út felől egy kisebb fasort alakítanak ki, de az egynyári virágágy is megújul.

A volt Petőfi Csarnok mellett található sportpályák a Vakok kertje szomszédságában kapnak új otthont, ezek kivitelezése is elindul még az idén. A környékbeli iskolák kérésére itt egy új, 200 méter hosszú, 4 sávos atlétikai futópályát is kialakítanak, és a futópálya által határolt területen belül két multifunkciós sportpálya is helyet kap.

A Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor sarkán újjáépíteni tervezett Városligeti Színház épületének tervezési folyamata zajlik.

Idén befejeződik a Szépművészeti Múzeum épületének felújítása, míg a Dózsa György úti mélygarázs és a Néprajzi Múzeum új épületének engedélyezési folyamatai még ez év közepén lezárulnak, ezt követően megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

Hamarosan befejeződik a Petőfi Csarnok bontása is, melynek helyén elindulhat az Új Nemzeti Galéria kivitelezésének előkészítése. Folytatódik az egykori Hungexpo irodaházak helyére kerülő Magyar Zene Háza kivitelezőjének kiválasztása, a Fudzsimoto Szú japán építész által tervezett épület a tervek szerint 2019-re készül el. 

Mindezek mellett már folynak a Liget Budapest projekthez kapcsolódó infrastruktúra-építési és -fejlesztési munkálatok is, elsőként az Ajtósi Dürer soron és a Dózsa György úton. 

Szintén 2017-ben indul az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója, jövőre pedig befejeződnek az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ már zajló kivitelezési munkálatai a Szabolcs utcában - számolt be Baán László.

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek