Vízijáték nyugágyakkal, futókör, szökőkút: ilyen lesz a Pillangó park

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: zuglo.hu)

Megújul a Pillangó park - írtuk meg korábban. Nos, a közösségi tervezés során kialakultak a tervek, melyekete be is mutattak a környéken lakóknak a hétvégén. 

Szabó Rebeka alpolgármester amegbeszélésen elmondta, hogy remélhetőleg már a június 22-i testületi ülés után kiírhatják a közbeszerzést. A park 2019-re készülhet el. 

Az átalakított Pillangó parkban a metrómegálló felőli oldalon kapna helyet a padokkal, információs táblákkal felszerelt fogadó tér, amely a jelenleginél tágasabb, elegánsabb lesz. Innen indul majd a később többfelé ágazó fősétány a játszótér és a sportpályák irányába. Utóbbiak a mostani helyükön maradnak, de új elemekkel gazdagodnak és gumiburkolatot kapnak.

Épül egy új fitneszpark, egy parkour – extrém sportokra alkalmas – park, gördeszka-, bmx és pétenque pálya, két pingpongasztal, a Bánki Donát utcával szemközti részen egy burkolatba süllyesztett vízijáték nyugágyakkal és padokkal körülvéve, egy gumiburkolatú futókör és két kutyafuttató is. 

A területen kiépítik a közvilágítást, számos padot és egy biodiverz felületet is, ahol gondozást és öntözést nem igénylő növények lesznek. A park többi részén öntözőrendszert alakítanak ki.

76 – elöregedett, beteg, besűrűsödött – fát vágnak ki, és összesen 330 darabot telepítenek a helyükre - írja az önkormányzat. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?