Új gigaparkoló épül a fővárosban

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a 800 autó befogadására alkalmas Dózsa György úti mélygarázs kivitelezésére - írja a napi.hu.

A felszínen csak a lehajtó rámpák, a lépcsőházak és a szellőzők jelennek majd meg. A mélygarázs befoglaló mérete 263x34 méter, a mélysége pedig 8,6 méter.

Az autók három szintet foglalnak el, de lesz egy nulladik szint is, ennek egy részébe növényeket telepítenek, míg a többi részen lesz a kerékpártároló és a WC, amelyet a térről is meg lehet közelíteni. Az elektromos autók töltői az első parkoló szinten lesznek.

Az általános parkolók száma 751, a mozgássérülteké 17, az elektromos autóké 24 lesz és 8 hely jut a telekocsiknak. Elfér a mélygarázsban még 71 motorkerékpár és 90 bicikli is.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt 8 évben legalább egy 18 ezer négyzetméteres földbe épített építmény, vagy legalább egy városi környezetben terepszint alatti kialakításban elhelyezett legalább 500 férőhelyes gépjármű parkoló mélyépítési és szerkezetépítési kivitelezési munkára vonatkozó referenciája van - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?