Új építésű lakást vennél? Vigyázz, könnyen átverhetnek!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

Az új építésű lakásokkal kapcsolatos problémákról, tükközésről ír a portfolio.hu.

A portál olvasója írta meg: 2016. szeptemberében kötött szerződést egy Zuglóban található projektben egy lakásra, ahol az építkezés elkezdődött, az átadást pedig 2017 végére ígérték.

A problémák 3 hete kezdődtek, a levelet író hiába próbálta telefonon elérni a kivitelezőt, az nem fogadta a hívását, amire dühös levelet írt az illetékeseknek. Közben a cég jogi képviselője behívatta őket az irodájába, ahol közölték velük, hogy mindössze két lehetőségük maradt: vagy a fejlesztő visszavásárolja tőlük a lakást, és kifizeti a korábban befizetett részleteket, vagy megpróbálnak megállapodni a fejlesztőcéggel.

A fejlesztőcég ügyvezetője levélben közölte ugyanis, hogy a munkaerőhiányra hivatkozva a szerződés ellehetetlenült.

A megbeszélt személyes találkozón a fejlesztő elmondta, hogy még további 5,5 millió forint befizetése esetén fejezi csak be az olvasó által megvásárolni kívánt lakást. Amennyiben ezt a pénzt nem fizetik meg, 5 hónapon belül visszaadja a korábban befizetett részleteket.

A beszélgetés során kiderült, hogy csak bizonyos lakások kapnak hozzájuk hasonló levelet, vagyis ahol a fejlesztő-kivitelező plusz pénzt kér a lakásokért. Véleménye szerint a dolog hátterében az áll, hogy jelenleg már magasabb áron árulják a lakásokat a projektben, így a fejlesztő igyekszik kitenni a még olcsóbban eladott lakások vásárlóit.

A pénz kötbér és kártérítés nélkül kerülne visszafizetésre, munkaerő és nyersanyaghiányra hivatkozva, miközben az építkezésen zajlanak a munkák.

A fejlesztőre egyébként a múltban már több panasz is volt, gondok akadtak például a hatósági engedélyek megszerzésével is - írja a portál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?