Új munkahelyek létesülnek a plázabővítés eredményeként

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: globalplaza.hu)
Márciusra elkészül az Örs vezér terén a 20 ezer négyzetméteres Árkád 2 bevásárlóközpont, jövő szeptemberre pedig megújul a 2002-ben átadott Árkád 1, így ezek együttesen a 68 ezer négyzetméteres bérbe adható kereskedelmi területtel az ország legnagyobb bevásárlóközpontjává válnak.

A beruházás teljes költsége 80 millió euró, a fejlesztés 400-500 új munkahelyet teremt. A fejlesztő területfejlesztési szerződést kötött a beruházásnak helyet adó X. kerülettel. Ebben - egyebek mellett - kerékpárút, és kerékpártárolók építését vállalta magára, és 200 környékbeli lakónak kedvezményes parkolóhelyet ad éjszakára az Árkádban. A fejlesztéssel 1.620 autónak jut hely a bevásárlóközpontban.

Turi Tamás bérbeadási igazgató elmondta, hogy az új épületrészbe költözik át az Interspar, a Hervis, a Libri, a Marionnaud, a Vodafone, és  kétszeresére bővül a Deichmann. Az MTI kérdésére, hogy milyen a telítettsége az Árkád 1-nek és az Árkád 2-nek, az igazgató azt válaszolta, hogy magasabb, mint a tavaszi alapkőletételnél kommunikált 60 százalék, de pontosabb adat az átköltözés, és a felújítás miatt nem adható.

Az Árkáddal szembeni telken 400 férőhelyes P+R parkoló épül a kerület fejlesztésében - erről Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere beszélt a tájékoztatón.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?